Witloof en ham zonder oven
Wim Borghys
1 minuut leestijd
Witloof en ham zonder oven
culinair
- Kamperen
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 stronkjes witloof
- 8 sneden ham
- Bloem
- Melk
- 250 g gemalen kaas
- Aardappelen
- 1 ei
- Boter
- Kruidnoot
- Peper en zout
Bereiding
- Snijd de stronkjes witloof overlangs in twee en stoof aan in wat boter. Voeg een scheut water toe en laat onder deksel braiseren tot het gaar is. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
- Maak ondertussen een bechamelsaus met de boter, bloem en melk. Voeg de gemalen kaas toe en kruid met wat zout, peper en kruidnoot.
- Laat het witloof goed uitlekken en rol de halve stronkjes in de ham. Plet de aardappelen, voeg een klontje boter, het ei en een scheutje melk toe en roer om. Kruid af met wat peper en zout.
- Leg de witloofrolletjes op een bord en overgiet met de kaassaus. Daarnaast een schep aardappelpuree.