Advocaat-tiramisu
Wim Borghys
1 minuut leestijd
Advocaat-tiramisu
culinair
- Kamperen
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g mascarpone
- 200 ml slagroom
- 150 ml koffie
- 2 vanillestokjes
- 50 g suiker
- 10 el advocaat
- 50 g chocolade
- Enkele speculaaskoekjes
Bereiding:
- Zet de koffie en laat die afkoelen. Klop de slagroom luchtig en stijf.
- Snijd de vanillestokjes open, schraap de zaadjes eruit en doe in een kom met de suiker en de mascarpone. Klop dit mengsel goed los. Spatel hier voorzichtig de slagroom onder en de helft van de advocaat.
- Dip de speculaas in de koffie en leg, eventueel in stukjes, onderaan in de glaasjes. Verdeel hier een laag van het mascarponemengsel overheen, gevolgd door een dun laagje advocaat. Herhaal dat tot het glaasje vol is. Zorg wel dat je eindigt met een laagje mascarpone.
- Rasp wat chocolade over het geheel om af te werken.