Pompoensoep met venkel
Wim Borghys
1 minuut leestijd
Pompoensoep met venkel
culinair
- Kamperen
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 butternutpompoen
- 1 venkel
- 1 grote ui
- 1 knoflookteentje
- Kruiden: laurier en tijm
- Blikje tomatenpuree
- Zure room
- ½ el paprikapoeder
- Olijfolie
- Peper en zout
- 3 liter groente- of kippenbouillon
Bereiding
- Schil de pompoen, de venkel, de ui en de knoflook en snijd in stukken. Stoof de groenten in een beetje olijfolie.
- Voeg de tomatenpuree en paprikapoeder toe en laat even mee aanstoven. Blus af met de bouillon.
- Voeg een paar takjes en twee blaadjes laurier toe. Laat zachtjes pruttelen tot de groenten helemaal gaar zijn.
- Mix de soep met een staafmixer en kruid af met peper en zout. Dien op met een soeplepel zure room.