Pompoensalade met rosbief
Christian Pauwels
1 minuut leestijd
Pompoensalade met rosbief
culinair
- Kamperen
Ingrediënten voor 4 personen:
- ½ pompoen of 1 butternut
- 400 g rosbief (fijn gesneden, charcuterie)
- 1 kleine rode ajuin
- 100 g zongedroogde tomaten
- ½ verse peterselie
- 75 g rucola
- 1 eetlepel pompoenpitten
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Bereiding:
- Spoel de pompoen goed, halveer en verwijder de zaden en draden. Verwijder de schil en snij in blokjes van maximum 1 centimeter dik. Bak ze goudbruin én gaar in 2 eetlepels olijfolie, en laat ze op keukenrolpapier afkoelen.
- Snijd de rosbief in fijne reepjes en kruid met zout. Bewaar één vierde voor de afwerking.
- Snipper de ui fijn en snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
- Snipper twee derden van de peterselie en bewaar de rest voor de afwerking.
- Doe de pompoenblokjes, rosbiefreepjes, ui, tomaatjes, peterselie, rucola en pompoenpitten in een kom en meng goed.
- Besprenkel met de twee overige eetlepels olijfolie en de balsamicoazijn.
- Werk af met een paar reepjes rosbief en peterselie en kruid met peper en zout.