Gerookte varkensrib met witlof en aardappel in de schil
Wim Borghys
1 minuut leestijd
Gerookte varkensrib met witlof en aardappel in de schil
culinair
- Kamperen
Ingrediënten voor 4 personen:
- 600 g varkensrib (grote rib)
- 4 stronkjes witlof
- 4 grote aardappelen
- Bakje houtsnippers
- 3 el mayonaise
- Kruidenboter
- Peper en zout
Bereiding:
- Het vlees kan je het best roken en garen op een gasbarbecue met deksel. Houtsnippers kan je klaar voor gebruik kopen in een aluminium bakje. Kruid het vlees met peper en zout en rook het gedurende een uur op 200 graden onder deksel, zet de houtsnippers naast het vlees op de rooster.
- Spoel de aardappelen en kook ze beetgaar in de schil, wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze naast het vlees op de barbecue.
- Snijd ondertussen het witlof fijn en meng het met de mayonaise en wat peper.
- Snijd het vlees in plakjes als het gaar is. Snijd de aardappel in tweeën en leg op elke helft een beetje kruidenboter. Serveer het vlees met een aardappel en wat witlof.