Kabeljauw met gebakken schorseneren
Christian Pauwels
1 minuut leestijd
Kabeljauw met gebakken schorseneren
culinair
- Kamperen
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg schorseneren
- ½ bosje platte peterselie
- 1 (biologische) citroen
- 4 kabeljauwfilets (of een andere stevige vis zoals rode poon, koolvis of mooie meid)
- Peper en zout
- 2 eetlepels bloem
- 4 eetlepels olijfolie
- 300 g basmatirijst
- 1 dl visfond
- 2 dl room
Bereiding:
- Borstel de schorseneren grondig onder stromend water en schil ze met een dunschiller. Snij in stukken van 4 centimeter en leg in water, zodat ze wit blijven.
- Hak de peterselie fijn en rasp de citroenschil.
- Kook de schorseneren 6 à 8 minuten in licht gezouten water en giet af.
- Kruid intussen de visfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout, en haal ze door de bloem. Bak ze vijf minuten aan beide kanten goudbruin in 2 eetlepels olijfolie.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de visfond samen en de room in een klein pannetje en laat tot de helft inkoken. Kruid met zwarte peper en zout, en voeg de citroenzeste toe.
- Bak de schorseneren goudbruin in twee eetlepels olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
- Voeg de rijst, de roomsaus en de helft van de peterselie bij de schorseneren en meng goed.
- Verdeel het rijstgerecht over de borden, leg er een stukje vis op en werk af met de rest van de peterselie.