Doornhaai met prei en ui puree
Wim Borghys
1 minuut leestijd
Doornhaai met prei en ui puree
culinair
- Kamperen
Ingrediënten voor 4 personen:
-
4 stukken doornhaai van 200 g
-
Enkele aardappelen
-
2 preistengels
-
2 uien
-
1 citroen
-
boter
-
Peper en zout
Bereiding:
- Dit lekker stukje vaste witte vis kan je vinden bij de vishandel.
- Schil de aardappelen en breng aan de kook in gezouten water.
- Maak de prei en de ui schoon en snij in stukken, stoof aan in wat boter en voeg daarna een scheutje water toe om de groenten onder een deksel te laten garen (braiseren).
- Maak daarna van de aardappelen en de groenten een puree, breng op smaak met een klontje boter en peper en zout.
- Kruid de doornhaai met peper en zout en bak in voldoende boter.
- Serveer daarna met de smeuïge puree.