Wat je smartphone je kan vertellen over je Pasar Zomert-wandeling

3 minuten leestijd

De smartphone is stilaan een onmisbaar instrument voor wie op wandel gaat. Naast het volgen van je wandelroute kan je via apps als Google Fit en Apple Gezondheid ook tal van interessante gegevens over jouw gezondheid verzamelen. Probeer het gerust een keer uit tijdens onze Pasar Zomert-wandelingen.

actua
  • Wandelen

Apple Gezondheid

De Apple Gezondheidsapp staat standaard op iedere iPhone en geeft op verschillende manieren inzicht in jouw bewegingspatroon. Zo houdt de app automatisch bij hoeveel stappen je zet en hoeveel kilometer je aflegt. Via de app kan je netjes een mooi overzicht bekijken per dag, week, maand, jaar, ....

Uiteraard kan de app jouw activiteit enkel meten wanneer je jouw smartphone met je mee draagt, tenzij je ook beschikt over een Apple Watch. Die kan jouw stappen immers ook tellen zonder dat je iPhone in de buurt is en synchroniseert ook met de Apple Gezondheid-app.

Via de Apple Gezondheid-app kan je in detail bekijken hoeveel uren je op een dag hebt bewogen, hoeveel kilocalorieën je hebt verbrand, hoeveel trappen je hebt gedaan, ...

Je kan Apple Gezondheid ook automatisch laten synchroniseren met tientallen andere sportapps (Strava, Runkeeper,...). Elke activiteit die je registreert met bv. Strava wordt dan ook gesynchroniseerd met Apple Gezondheid.

Eén van de jongste toevoegingen aan Apple Gezondheid is het meten van de wandelstabiliteit. Tijdens het stappen houdt uw iPhone belangrijke mobiliteitsgegevens bij, zoals wandelsnelheid, staplengte, dubbele-steunfasetijd en asymmetrie. Met deze gegevens worden uw wandelstabiliteit en -classificatie bepaald. Op die manier vertelt jouw smartphone jou of je een hoog of laag valrisico hebt.

Google Fit

In tegenstelling tot Apple Gezondheid staat Google Fit niet standaard geïnstalleerd op je smartphone. Je moet de app dus eerst downloaden via de Google Play Store. Nadien kan je inloggen met je Google Account.

De functionaliteiten van Google Fit zijn vergelijkbaar met die van de Apple-tegenhanger. Ook Google Fit houdt via sensoren bij hoeveel stappen je zet en hoeveel kilometer je aflegt en toont dat netjes in handige overzichten. Je kan Google Fit ook koppelen aan andere gezondheidsapps zoals Strava.

Google Fit drukt jouw activiteit uit in hartpunten en bewegingsminuten. In jouw profiel kan je aangeven hoeveel minuten en hoe intens je elke dag wil bewegen. Je kan bv. instellen dat je elke dag 10.000 stappen wil zetten. Zodra dat doel bereikt is, zal Google Fit jou een melding sturen. Activiteiten met een hogere hartslag (bv. hardlopen) leveren meer hartpunten op.

Ook handig in Google Fit is de functie 'Tempowandelen', waardoor je kan wandelen op een zelf gekozen tempo. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je voor een wandeling 100 stappen per minuut wil zetten. Via een metronoom wordt op de achtergrond het tempo aangeven. Wil je door te wandelen enkele kilo's kwijt spelen, dan doe je er goed aan om geregeld aan Tempowandelen te doen.

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer