Salade met gegrilde asperges en courgette
Wim Borghys
1 minuut leestijd
Salade met gegrilde asperges en courgette
culinair
- Kamperen
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 pak asperges
- 1 courgette
- Rucola
- Kropsla
- Kerstomaten
- 200 g fetakaas
- 2 eieren
- Olijfolie
- Fleur de sel
- Zwarte peper
- Mosterdvinaigrette
Bereiding:
- Kook de asperges enkele minuten in water. Laat goed uitlekken en snijd de asperges in drie stukken.
- Kook de eieren in hetzelfde water hard. Snijd de courgette in plakjes en de kerstomaatjes in tweeën.
- Wrijf de asperges en de courgette in met olijfolie en grill ze kort in een pan of op de barbecue.
- Leg ze op een bord met wat gewassen kropsla en rucola. Leg hier wat stukjes fetakaas, kerstomaatjes en een half eitje op.
- Werk af met enkele stukjes gegrilde asperge en enkele plakjes courgette.
- Dresseer met zwarte peper, fleur de sel en enkele druppels mosterdvinaigrette.