Ribbetjes met honing en koolsla
Wim Borghys
1 minuut leestijd
Ribbetjes met honing en koolsla
culinair
- Kamperen
Ingrediënten voor 4 personen:
-
600 gr ribbetjes (varken)
-
1 el mosterd
-
1 el ketchup
-
2 el honing
-
2 el sojasaus
-
1 el provençaalse kruiden
-
snuifje cayennepeper
-
¼ geraspte witte kool
-
3 geraspte wortelen
-
100 gr gehakte peterselie
-
1 rode ui gesnipperd
-
3 el mayonaise
-
sap van 1 limoen
-
peper en zout
Bereiding:
- Maak een marinade van mosterd, ketchup, honing, sojasaus, provençaalse kruiden en cayennepeper.
- Strijk met de marinade de ribbetjes goed in langs beide kanten.
- Bak ze gaar op een bbq (liefst onder deksel) en bestrijk tijdens het bakken het vlees af en toe met extra marinade.
- Meng ondertussen de witte kool, wortelen, peterselie, rode ui, mayonaise en het limoensap in een kom.
- Kruid naar smaak met peper en zout.
- Je kan dit combineren met brood of een gepofte aardappel.