Gooi maar op de skottelbraai

3 minuten leestijd

Koken op de camping mag geen uren duren. Maar natuurlijk wil je wél lekker eten. Deze  recepten zijn ideaal voor kampeerders. Pak je skottelbraai en geniet tijdens het koken  van de buitenlucht. Heb je geen skottel braai? In de wok kan ook. Smaaklik ete!
 

culinair
  • Kamperen

Aardappelen met spek, appel en witloof

Benodigdheden (4 personen)

  • olie of bakboter
  • 1 pakje spekreepjes
  • 2 grote aardappelen (in schijfjes of blokjes, of een overschotje)
  • 4 stronkjes witloof, in reepjes 3 appels, in blokjes
  • 1 doosje room
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • bouillonblokje

Bereiding

  1. Verhit de skottelbraai met bakboter of olie en roerbak de spekreepjes.
  2. Voeg de aardappelen toe. Voeg na een paar minuten ook het witloof en de blokjes appel toe. Laat sudderen.
  3. 3. Voeg de room toe en laat even doorkoken.
  4. 4. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en eventueel een bouillonblokje.

Farfalle met boursin en ham

Vakantie-variant voor macaroni met ham

Benodigdheden (4 personen)

  • olie of bakboter
  • 300 g farfalle (of andere pasta)
  • 3 pijpajuintjes, gesnipperd (of ui)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes (of zakje wokgroenten)
  • 400 g hamblokjes
  • 1 kuipje Boursin Cuisine  
  • knoflook & fijne kruiden
  • peper en zout
  • eventueel gemalen kaas

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar (en bewaar wat kookvocht).
  2. Verhit de skottelbraai met bakboter  of olie.
  3. Roerbak de pijpajuintjes, de  paprikablokjes en de courgetteblokjes, en voeg na een paar minuten de  hamblokjes toe.
  4. Voeg de Boursin Cuisine toe en  meng.
  5. Leng aan met een flinke scheut pastakookvocht (of water met een  kippenbouillonblokje).
  6. Laat de saus  nog even pruttelen.
  7. Werk eventueel  af met gemalen kaas.
     

Noedels met vis & courgette

Vakantiedag? Visdag!

Benodigdheden (4 personen)

  • olie of bakboter 250 g
  • Chinese mie (of wokmie)
  • 500 g witte vis naar keuze
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel currypoeder peper en zout
  • 2 courgettes, in schijfjes
  • 1 blikje kokosmelk (2 dl)
  • verse koriander (of poeder)
  • kruiden naar smaak

Bereiding

  1. Kook de Chinese mie beetgaar  zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Dep de vis droog en snij in stukken.
  3. Doe bloem, currypoeder en eventueel peper en zout in een zakje, steek de stukken vis erbij en schudden maar!
  4. Verhit je skottelbraai en bak de  stukjes vis in wat bakboter of olie.
  5. Haal de vis uit de pan. Roerbak de courgette en kruid naar smaak.
  6. Voeg de kokosmelk en de mie toe.
  7. Verdeel de vis er voorzichtig over en warm alles op.
  8. Kruid naar smaak en werk af met koriander.

Skottel wát?

De ‘skottelbraai’ is afkomstig uit Zuid-Afrika: de boeren plaatsten een oude ploegschaar boven een vuur en ‘braaiden’ hun vlees daarop. Firma Cadac vermarktte het idee in ronde vorm. De skottelbraai was geboren. Het basisprincipe? Een makkelijke, snelle en gezonde maaltijd maken in openlucht. Met een skottelbraai of ‘cadac’ in je kampeeruitrusting zijn de mogelijkheden eindeloos. Standaard zit er een skottel bij, waarin je pasta maakt, groenten wokt of een complete maaltijd bereidt. Wil je barbecueën? Gebruik de grillplaat om je steak te bakken. Met de deksel erop gaat de warmte niet verloren en wordt je skottelbraai een oven.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer